Nieuwe Hit it Happiness Folders
07 februari 2023 
2 min. leestijd

Nieuwe Hit it Happiness Folders

Het heeft even geduurd, maar uiteindelijk zijn ze er dan. De nieuwe folder zal duidelijk moeten maken waarom ik doe wat ik doe. Hoe dat zit zal ik 'even' uitleggen.

Hit it Drumspeciaalzaak

In 1995 ben ik afgestudeerd aan het Conservatorium in Groningen en ben toen meteen als zzp-er aan het werk gegaan onder de noemer van Slagwerkschool Boersma. In 1999 had ik bedacht dat het misschien ook wel handig zou zijn om er nog iets naast te hebben zodat ik niet mijn leven lang alleen maar zou moeten lesgeven. In september van dat jaar opende ik een winkeltje in Nieuw Roden en heb ik de bedrijfsnaam veranderd in Hit it Drumspeciaalzaak (drumwinkel en drumschool ineen).

Hit it drums & percussion

In 2005 kreeg ik (achteraf bekeken) last van grootheidswaanzin en verhuisde ik naar het huidige pand aan de Ceintuurbaan Noord 112. Ik ging maar liefst 12 keer groter dan het eerste pandje. De bedrijfsnaam werd ook weer veranderd. Nu werd het Hit it drums & percussion. Al snel werd dat uitgebreid met de Hit it drumschool en Hit it webshop en vanaf 2009 zelfs met een nieuw concept genaamd Hit it fun2drum (wat uiteindelijk heeft geleid tot het huidige drumplezier).

Rampjaren

Vanwege de grootheidswaanzin had ik mezelf in de financiële problemen gebracht. Van 2009 tot ongeveer 2018 waren rampjaren en hebben we de zaak gesaneerd en schoon schip gemaakt. Ondertussen had ik drumming (het huidige drumplezier) met succes in de markt gezet.

Hit it Happiness

Nadat ik de winkel had beëindigd, was het voor mij duidelijk geworden dat ik plezier wilde verkopen. De bedrijfsnaam werd daarom wederom veranderd. Nu in het huidige Hit it Happiness. Waarbij drumplezier het verdienmodel werd.

Coronacrisis

Net nadat ik schoon schip had gemaakt met het bedrijf, werd ik keihard geraakt door sluitingen vanwege de corona maatregelen. Elke lockdown die er is geweest moest ik de tent sluiten en bleek maar weer eens hoe kwetsbaar je als bedrijf bent als je slechts 1 verdienmodel hebt. Dus ben ik in die periode op zoek gegaan. Niet alleen naar ideeën voor een nieuw verdienmodel, maar ook naar....mezelf. Daarin heb ik van alles geprobeerd en ervaren. En daardoor enorm veel geleerd. Uiteindelijk heeft dat nu dan geleid tot meerdere diensten voor blijheid.

Hit it Happiness: mensen blij maken, maakt mij blij!

Anno 2023 leer ik mensen in groepsverband drummen op muziek (drumplezier), help ik mensen begrijpen wie ze zijn (School voor Blijheid) en faciliteer ik een platform om mensen te verbinden die werk willen maken van een prettig leven (de Pret Club).

Nieuwe Hit it Happiness folders

Toen ik van het kleine pandje verhuisde naar het huidige pand, stopte ik zelf met lesgeven. Mijn oud leerlingen vonden dat (zeer begrijpelijk) lastig om te begrijpen. Toen ik het huidige drumplezier in de markt begon te zetten, vonden de klanten van de Hit it drumwinkel dat maar niets. Wederom zeer begrijpelijk. Maar....gezien vanuit hun perspectief. Vanuit mijn perspectief was het allemaal heel logisch.

Zo ook nu. De afgelopen jaren hebben mensen mij leren kennen als de vrolijke, enthousiaste drummer van Hit it die iedereen blijheid bezorgt door met ze te gaan drummen. PUNT! Dat ik nog meer in mijn mars heb en ook nog andere kanten heb is voor menigeen een verrassing. Echter geldt dat niet voor de mensen die mij al die jaren ook privé hebben meegemaakt en zien ontwikkelen. Vandaar dat ik nu dus blij ben met de nieuwe folders. Omdat het voor het nieuwe publiek - wat voor het eerst kennis maakt met mij - de normaalste zaak van de wereld is dat ik meer doe en kan dan alleen drummen op muziek.

Nou, daarom dus.....🙈😂

Met enthousiaste groet,

Gerard Boersma

Zelf-benoemd Geluksbevorderaar