Onwetendheid is een bitch
Hit it Happiness
Gerard Boersma
Hit it Happiness
01/28/2024
1 min
0

Onwetendheid is een bitch

01/28/2024
1 min
0

Keek op de Maand

Generatiegenoten kunnen zich het wellicht nog herinneren, de Keek op de Week van van Kooten en de Bie. Iedere zondagavond gaven zij op tv hun kijk op de week. Dat inspireerde mij vanochtend tot het schrijven van een maandelijkse blog - Keek op de Maand (bekt wel niet zo lekker, maar je begrijpt het idee...)

Goede voornemens

Het is 28 januari 2024 en ik durf te wedden dat menig goede voornemen al gesneuveld is. En dat brengt mij meteen naar mijn verworven inzicht(en) van de afgelopen maand, namelijk dat onwetendheid een bitch is. Ik kwam tot dat inzicht tijdens de voorbereiding voor een presentatie ten behoeve van een groepje studenten van de International School of Business. Het thema was 'Daring to fail & innovate'. Ik was uitgenodigd om te spreken over de lessen die ik heb geleerd tijdens 25 jaar ondernemerschap. Bij de voorbereiding bedacht ik me weer eens dat alle keuzes die je maakt in het leven, altijd de juiste zijn op basis van de kennis die je op dat moment hebt. Er is namelijk geen mens op deze planeet die willens en wetens een verkeerde keuze maakt. En dat bracht mij weer op een stukje tekst die ik had opgepikt tijdens het lezen in het Blauwe boek (Een Cursus in Wonderen):

Niets zal veranderen wat niet wordt begrepen...

Johan Cruijff

Dus, mochten jouw goede voornemens zijn gestrand, wees dan gerust. Het is jezelf niet aan te rekenen. Erken gewoon dat je het nog niet hebt begrepen en ga op zoek naar kennis/inspiratie om tot nieuwe inzichten te komen waardoor je het wel gaat begrijpen. Want - om Cruijffiaans af te ronden - 'Je gaat het pas zien, als je het doorhebt.'

Reacties
Categorie├źn