Gerard Boersma: zelf-benoemd Geluksbevorderaar

Mensen blij maken, maakt mij blij

Aangenaam kennis te maken! Ik ben Gerard Boersma, bedenker en oprichter van het Instituut voor Blijheid. Ik heb een optimistische kijk op de wereld. En ben ervan overtuigd dat de wereld een betere plek wordt als er meer mensen blij zijn. Als er meer mensen zijn die iets voor een ander willen doen. Niet om er zelf beter van te worden, maar omdat ze het verlangen hebben om bij te dragen. 

Niet iedereen weet hoe of waar te beginnen. Ik denk: het maakt niet uit, begin gewoon! De afgelopen jaren heb ik me verdiept in verschillende aspecten van blijheid. Daar komen onderwerpen als ‘flow’, loslaten, verbinden, bewegen, praten en denken naar voren. Verder naar beneden heb ik wat linkjes neergezet die je kunt bekijken als je meer wilt weten (volgt binnenkort).

Ik hoop met het Instituut voor Blijheid een beweging in gang te zetten op basis van behaalde resultaten van de deelnemers. Dat er door hun succesverhalen er een beweging op gang komt van mensen die leven vanuit de overtuiging dat 'Mensen blij maken, jezelf blij maken betekent' en daarom leven vanuit de vraag 'Hoe kan ik helpen'.

Muziek speelt een belangrijke rol in mijn leven. Na mijn opleiding aan het conservatorium heb ik jarenlang een slagwerkwinkel gehad, was ik dirigent en gaf ik drum les. Ik heb ontdekt dat ik het best ben in de dingen waar ik blij van word. Dat die dingen van enorme waarde zijn in mijn leven en in mijn eigen ontwikkeling. En toen begon het tot me door te dringen: stel je nou eens voor als er meer mensen zijn die (vaker) blij zijn? John Lennon zong het al: Imagine…. En ik vulde het voor mezelf aan tot: Imagine a world full of happy people! Persoonlijk word ik blij van die gedachte. Ik lever daar graag een bijdrage aan. Voor iedereen die aangestoken wil worden met het blijheidsvirus. Op zijn of haar eigen tijd, in zijn of haar eigen tempo, op zijn of haar eigen manier. Het klinkt misschien heel simpel. Het mooie is: dat is het ook!

Nu weet je een beetje wie ik ben. Ik ben nieuwsgierig naar jou. Wil je meer weten? Stuur dan vooral een mail naar info@hitithappiness.nl of bezoek me in mijn 'happiness shop' aan de Ceintuurbaan Noord 112 in Roden. Elke donderdagochtend van 10.00-12.00 uur is er een inloopochtend. Maak je me blij mee!

Gerard Boersma

'Mister Happiness' - de Geluksbevorderaar

Gerard Boersma studeerde in 1995 af aan het Conservatorium in Groningen als Docerend Musicus Klassiek Slagwerk. Sinds 1999 is Hit it zijn bedrijf. In 10 jaar tijd wist Gerard zijn bedrijf te laten groeien tot één van de grootste en bekendste drumspeciaalzaken van Nederland. In 2014 gooide hij het roer om. Vond zijn WHY en ontdekte per toeval Flow (de psychologie van de optimale ervaring) toen hij besloot om 'geluksmomentjes' te gaan verkopen door mensen te leren drummen op muziek (drumplezier). Sinds september 2021 is Gerard bezig Hit it te transformeren tot een Happiness Centre, waarbij mensen blij maken het doel is. Gerard heeft met zijn werkzaamheden inmiddels meer dan 10.000 (!) mensen een geluksmomentje mogen bezorgen. Verder wordt hij getypeerd als enthousiast, humorvol, inspirerend en altijd goed gemutst.