Petje af Westerkwartier bij Hit it Happiness
12 maart 2023 
1 min. leestijd

Petje af Westerkwartier bij Hit it Happiness

Op woensdag 8 maart 2023 bezochten de kinderen van 'Petje Af Westerkwartier' Hit it Happiness voor een informatieve middag met drumplezier.

Petje Af Westerkwartier

De visie van de stichting Petje Af is dat als een kind weet waar het goed in is en wat er mogelijk is, het kind zelfvertrouwen krijgt. Om gelijke kansen te creëren voor kinderen tussen de 10 en 14 jaar biedt Petje Af  kinderen wekelijks een lokaal georganiseerd en praktijk gerichte programma aan waardoor ze in aanmerking komen met inspirerende rolmodellen en diverse werkvelden. Dankzij dit programma, waarbij ook het gezin wordt betrokken, ontwikkelen kinderen (nieuwe) vaardigheden, een positief zelfbeeld en een beter perspectief voor de kinderen.

Muziek en Cultuur

De kinderen maken gedurende het jaar kennis met verschillende thema's als bij voorbeeld 'Politiek en Kinderrechten', 'Ondernemen en Financiën' en 'Innovatie en Techniek'. Het bezoekje aan Hit it was als afsluiter van het themablok 'Muziek en Cultuur'

De voorgaande weken hebben de kinderen een bezoek gebracht aan het Conservatorium en hebben ze een heus orkest mogen dirigeren.

Gerard Boersma's loopbaan

Op woensdag 8 maart was het dan zover dat de kinderen een bezoekje brachten aan Hit it. Allereerst vertelde Gerard de kinderen dat hij ook aan het Conservatorium had gestudeerd in Groningen, en dat hij ook dirigent is geweest. Daarop volgde de rest van zijn loopbaan als ondernemer/winkelier tot het hedendaagse Geluksbevorderaar. Conclusie van het verhaal was dat je het beste keuzes voor je carrière kunt maken op basis van datgene wat je blij maakt, in plaats van te kiezen voor datgene waar je heel veel geld mee zou kunnen verdienen, maar wat je niet blij maakt. De kinderen waren het daar hardgrondig mee eens. Logisch, natuurlijk....

Drumplezier

En toen moest er natuurlijk nog gedrumd worden. En wat een lol hebben we gehad. Moe maar voldaan vertrokken de kinderen daarna weer naar het Westerkwartier. Het was een geslaagde middag vol drumplezier! Kinderen en begeleiders, bedankt voor een leuke middag!

Ben je ook nieuwsgierig naar drumplezier? >>>KLIK HIER OM DRUMPLEZIER.NL TE BEZOEKEN