Succesvol stoppen 

met dingen die slecht voor je zijn

door toepassing van de Hit it Methode 

(90-dagen cursus)

Ja, dit wil ik! 

Onderzoek toont aan dat 92% van alle mensen die met goede voornemens het nieuwe jaar ingaan faalt! 

Dat laat maar weer eens zien dat de zoektocht naar geluk niet gebaat is bij deeloplossingen. Wat deze mensen werkelijk zou bevredigen is niet een goed figuur of een reusachtige bankrekening, maar een goed gevoel over hun leven.

Aan het woord is Gerard Boersma, de goedlachse drumgoeroe van Roden en zelfbenoemd geluksbevorderaar. Als ondernemer heeft Gerard het sinds het uitbreken van de Coronacrisis het zwaar te verduren. ‘Voor het eerst in mijn leven had ik een baas (de overheid) naar wie ik had te luisteren, ook al was ik het niet met hem eens. Dat was een nieuwe ervaring voor mij. Eentje die ik maar moeilijk kon verkroppen. Ik was boos en gefrustreerd. Dronk dagelijkse bier en pafte sigaren om de boel maar te verdoven. Ik raakte zowaar depressief. En dat voor iemand die bekend staat als chronisch goedgehumeurd. Tot overmaat van ramp overleed mijn vader ook nog eens in de vroege ochtend van eerste Kerstdag 2020. Dat was het moment dat bij mij de knop omging...

"Mijn omgeving wist niet wat er gebeurde...

Van de ene op de andere dag (en tot aan de dag van vandaag) ben ik resoluut gestopt met dingen waarvan ik wist dat ze niet goed voor me waren. Plotsklaps herinnerde ik me ook de lessen die ik had geleerd toen ik tot tweemaal toe bijna failliet zou gaan. Namelijk; richt je energie op het bouwen van het nieuwe en niet op het bevechten van het oude. Daarnaast werd ik me ook ineens bewust van de techniek die ik toepas wanneer ik mensen geluksmomentjes bezorg door ze te leren drummen op muziek. Namelijk; het spel tussen uitdagingen en vaardigheden. Wat nu als ik dat eens zou toepassen op mijn eigen leven? Zou ik daar dan ook een nieuw verdienmodel van kunnen maken?

De ingrediënten waren compleet. Ik zou de nukken van mijn ‘baas’ niet meer bevechten, maar in plaats daarvan zou ik de vrijgekomen energie gaan richten op het bedenken van een nieuw verdienmodel. Gelijktijdig zou ik mijn vaardigheden gaan verbeteren door steeds grotere uitdagingen aan te gaan. Mijn omgeving wist niet wat er gebeurde…

Een jaar vol uitdagingen...

Op eerste Kerstdag 2020 was ik meteen gestopt met het drinken van bier en het paffen van sigaren. Op Nieuwjaarsdag 2021 heb ik een Nieuwjaarsduik gedaan en op 2 januari liep ik al een halve marathon

Op mijn vijftigste verjaardag (28 februari 2021) heb ik praktisch ongetraind 50 km hardgelopen. Vanaf 1 mei ben ik dagelijks 10 km (vanaf oktober 5 km) gaan hardlopen en vanaf 1 augustus zelfs met ontbloot bovenlichaam (ook weer tot op de dag van vandaag...brrrr....)
Vanaf september heb ik de verschillende vormen van vasten ontdekt (en heb ik bijvoorbeeld 84 uur niets gegeten) en een vorm van fitness (calisthenics) die je vanuit je eigen huis kunt doen (push ups-pull ups).

En elke ochtend doe ik een ademhalingsroutine waarbij je gedurende enkele minuten niet ademt (persoonlijk record is inmiddels 3 minuten) en neem ik iedere dag een koude douche (Wim Hof Methode)

Een en al heeft geresulteerd in een gewichtsverlies van zo’n 15 kg en is mijn vetpercentage slechts 10%. Tevens heb ik tal van vaardigheden verbeterd als discipline, wilskracht, doorzettingsvermogen en zelfbeheersing.

Ik voel me nu (eind december 2021) zowel fysiek als mentaal sterker en weerbaarder als ooit tevoren!

Kortom, door simpelweg maar te gaan doen (Hit it) heb ik ontdekt welke technieken je kunt toepassen om succesvol te veranderen en het leven te leven dat de moeite waard is geleefd te worden, ondanks externe omstandigheden. 

Bij Gerard vind ik altijd een luisterend oor. Ik ervaar de gesprekken met hem als vertrouwd en rustgevend. Als je Gerard kent, weet je dat hoe beladen het onderwerp ook is, hij altijd ruimte vindt om er een stukje humor in te gooien. Ik vind het ook fijn dat hij ervaringsdeskundige is en niet zijn kennis alleen uit boekjes heeft gehaald. Daarom gaat het praten met Gerard ook zo gemakkelijk, omdat je aan alles verneemt dat hij zich goed kan inleven. Hij laat me in mijn waarde en geeft me de ruimte om zelf te ondervinden. Ik moet niets! Daarbij komt dat hij nooit advies zou geven wat hijzelf niet eerst ervaren heeft. Na elke sessie voel ik me gewoon weer happy!

Yvonne Schuiring

De Hit it Methode

De Hit it Methode bestaat uit 3 krachtige pijlers. De eerste pijler leert je zuinig en bewust om te gaan met je dagelijkse hoeveelheid geestelijke energie. De tweede pijler leert je om nieuwsgierig te zijn naar het leven en jezelf te verrijken met nieuwe vaardigheden. De derde pijler leert je mentaal sterker en weerbaarder te worden.
Ieder mens is verschillend. En daarom dicteert de methode niet. Je hoeft wat mij betreft ook helemaal niet dagelijks te sporten, ademhalingstechnieken te doen of zelfs koud te douchen. Wat de methode wel doet is jou handvaten aanreiken om bewust(er) keuzes te maken met 'het leven van je leven'

De 3 krachtige pijlers van de Methode

Richt je energie op het bouwen van het nieuwe en niet op het bevechten van het oude

Omdat aandacht bepaalt wat er wél en niet tot het bewustzijn doordringt, is het nuttig om aandacht te zien als geestelijke energie. Door meer harmonie in ons leven te brengen kunnen we geestelijke energie vrijmaken die anders verspild zou worden aan verveling, stress of angst.

Vergroot je vaardigheden door steeds grotere uitdagingen aan te gaan

Wanneer iemand alles uit de kast moet halen om een uitdaging aan te kunnen, neemt dat zijn of haar aandacht volledig in beslag. Er kan geen geestelijke energie worden gestoken in andere zaken dan de activiteit van dat moment. Nadien is het zelf niet hetzelfde als voorheen maar is het complexer geworden: het is nu verrijkt met nieuwe vaardigheden en prestaties.

Train je wilskracht en zelfbeheersing met geduld en toewijding

De derde pijler van de Methode is het fundament van de voorgaande twee: ze vereisen beiden geduld en toewijding om onder de knie te krijgen. Gewapend met focus en vastberadenheid ben je gereed om de inhoud van je bewustzijn te verkennen en uiteindelijk te beheersen.

De drie pijlers gecombineerd levert je een leefstijl met veel voordelen op

 • een innerlijk leven dat niet bedreigd wordt door chaos (minder stress)
 • controle over biologische instincten/driften (minder verslavingsgevoelig)
 • bevrijd zijn van de sociale controle (het vermogen te kunnen genieten van eigen ervaringen)
 • een energiek leven, waarbij je openstaat voor nieuwe ervaringen, blijft leren tot je laatste dag, een sterke band hebt met je medemens en de omgeving waarin je leeft
 • geniet van alles wat je doet, zelfs wanneer iets vervelend of moeilijk is
 • verveelt je zelden
 • wordt niet gehinderd door dingen die op je weg komen
 • het leven onder controle hebben

Wil jij ook succesvol stoppen

met dingen die slecht voor je zijn?

Laat mij je helpen.

€ 800,-
€ 450,-

Cursus succesvol stoppen met dingen die slecht voor je zijn

Tijdens de 90-dagen durende cursus leer je, door toepassing van de Hit it Methode, succesvol te stoppen met dingen die slecht voor je zijn. 


 • De 90-dagen gaan in vanaf de eerste 1-op-1 sessie met Gerard 
 • Je gaat dagelijks aan de slag met de opdrachten die je krijgt tijdens de sessies
 • Je houdt een online dagboek bij (in beschermde omgeving) zodat Gerard inzage heeft van je vorderingen en daar desgewenst op kan sturen
 • Tijdens de 90-minuten durende sessie, van in totaal zes sessies verspreid over de 90-dagen, wordt er ook tijd gereserveerd om jou te leren drummen op muziek. Dat is niet alleen de wijze waarop Gerard je kan 'lezen' (omdat je je buiten je comfortzone begeeft), maar je leert zo ook het spel tussen uitdagingen en vaardigheden.
 • Tijdens de eerste 60-dagen zijn de opdrachten er op gericht om je bepaalde routines eigen te maken en om je zelfvertrouwen te boosten. Dit in combinatie met het opdoen van kennis over de werking van je bewustzijn en het ontdekken van zingeving in je leven. 
 • Tijdens de laatste 30-dagen gaan we 'dopamine vasten'. We gaan je onthouden van het verslavende stofje dat je niet gewenste gewoonte in stand doet houden. Op die manier gaan we de dopamine-balans van het lichaam helpen herstellen (homeostasus), zodat je weer grip krijgt op de keuzes die je maakt.
 • Niet goed? Geld terug! 😘
                   

FAQ cursus succesvol stoppen met dingen die slecht voor je zijn

Waarom ik denk geschikt te zijn om jou te helpen met verandering van leefstijl/stoppen met dingen die slecht voor je zijn?

Jarenlang heeft er een banner voor mijn zaak gehangen met de tekst 'ZOU JIJ JE VAKER GELUKKIG WILLEN VOELEN? START DRUMMING!' In 2014 heb ik mijn bedrijfsnaam veranderd van 'Hit it drums & percussion' in 'Hit it Happiness'. In 2018 deed ik mee aan de Rodermarkt Parade met een grote vrachtwagen met daarop 10 drumstellen en een hoop licht en lawaai. In het midden van de trailer hing over de gehele breedte een spandoek met de tekst 'IMAGINE A WORLD FULL OF HAPPY PEOPLE'. Sinds 2014 heb ik meer dan 7.500 mensen een geluksmomentje bezorgd door ze te leren drummen op muziek. Het mag duidelijk zijn; het is mijn passie en missie in dit leven om mensen te helpen gelukkig te zijn. Aangezien verandering altijd begint bij jezelf durf ik nu (pas) de stap te wagen om mensen te helpen met verandering van leefstijl. Ik ben ervan overtuigd dat mijn authenticiteit en intrinsieke motivatie mijn eventuele tekortkomingen ruimschoots zullen overtreffen. Er is maar één manier om erachter te komen of ik geschikt ben. En dat is door de stap te wagen. Om je daar een handje bij te helpen verleen ik dan ook, met een gerust hart, een 'Niet goed? Geld terug!' garantie. Want ik ben pas tevreden, wanneer jij tevreden bent! PS Mijn definitie van gelukkig zijn is 'tevreden zijn met je huidige levenssituatie'.

Wat gebeurt er na bestelling en betaling van de cursus?

Zodra jij de cursus hebt 'besteld en betaald' ontvang je eerst een bevestiging van je bestelling. Direct daarna ontvang je een geautomatiseerd mailtje van mij waarin ik je vraag wanneer je wilt beginnen. De eerste afspraak die we maken is bij mij op de zaak. Het adres daarvan is Ceintuurbaan Noord 112 in Roden.

Wat mag ik praktisch gezien verwachten van de cursus?

Tijdens de eerste sessie maken we kennis onder het genot van een bakje koffie of thee. Daarin bespreken we je levensverhaal en motivatie voor je deelname aan de cursus. Daarna gaan we letterlijk aan de slag door even te gaan drummen op muziek. Door met jou te gaan drummen op muziek krijg ik ook een idee van jouw persoon buiten je comfortzone. Aan het einde van de sessie bespreken we waar je mee aan de slag gaat en maken we een afspraak voor de tweede sessie, enzovoort...

Wat is het idee achter het bijhouden van een online dagboek?

Door het dagelijks bijhouden van een dagboek confronteer je jezelf met je vorderingen. Je legt als het ware verantwoording af aan jezelf. Door het online te doen, leg je niet alleen 'verantwoording' af aan jezelf, maar ook aan Gerard, omdat hij dan ook inzage heeft in jouw online dagboek. Wanneer je de cursus naar tevredenheid hebt afgerond hoop ik dat je bereidt bent om je dagboek openbaar te maken, zodat anderen er motivatie/inspiratie uit kunnen halen. Op die manier fungeer je dan ook als geluksbevorderaar. De keuze of je dat wel of niet wilt ligt 100% bij jou!

                 

100% tevredenheidsgarantie!

Ik ben pas tevreden als jij tevreden bent. Daarom verleen ik op deze cursus met een gerust hart een 'Niet goed? Geld terug!' garantie 😘
€ 800,-
€ 450,-

Cursus succesvol stoppen met dingen die slecht voor je zijn