Top-2000 Drumplezier Thema Uitje
Hit it Happiness
Danny Schapendonk
Hit it Happiness
12/30/2023
2 min
0

Top-2000 Thema Avond

12/30/2023
2 min
0

Wat een avond!

Gisteravond was het weer tijd voor een van de befaamde en langverwachte thema-avonden bij Hit It Happiness: Het Top 2000 Drumuitje. Met 48 drummers verdeeld over twee groepen (beginners en gevorderden) beloofde het weer een hilarische avond te worden, en dat werd het. Gerard leidde de boel zoals alleen hij dat kan – met een brede lach en een flinke dosis energie.

Met of zonder alcohol?

Yvonne en ik waren ingezet als welkomstcommittee/bediening/dansact. Bij binnenkomst werden de gasten begroet met een verleidelijk Kir Royal-aperitiefje. De eerste vraag van de avond was dus ook niet “Hoe gaat het?”, maar: “Met of zonder alcohol?”. Yvonne leidde de gasten naar de garderobe en begeleidde ze daarna naar de luxe tafel met champagneglazen waar ze verrast werden met deze vraag. Een welkom dat de toon zette voor een avond vol verrassingen.

Dansend achter de bar

Yvonne en ik wisselden af: dansend achter de bar of swingend achter een drumstel. Tussendoor werden er last-minute geregelde luxe hapjes en oliebollen uitgedeeld. En na de drumsessies uiteraard een lekkere schaal gefrituurde hapjes. Niemand had honger of dorst. Behalve misschien de vegetariërs, daar hadden we even niet bij nagedacht… Notetoself: volgende keer ook vega hapjes regelen, want zelfs drummers eten af en toe geen vlees.

Als je maar lol hebt!

De drank, en dan vooral het bier, vloeide rijkelijk en waar het in het begin van de avond voor veel mensen nog best spannend was om achter voor de eerste keer achter een drumstel te kruipen, werd iedereen naarmate de avond vorderde steeds een beetje beter. In drummen of in doen alsof, dat is bij Gerard om het even. Je hoeft het niet goed te doen, als je maar lol hebt! En dat hadden we. Meer dan!

Stereotypering

Mensen kwamen naar de bar met bestellingen als “een icetea en een Heineken 0.0, en twee bier voor de mannen natuurlijk”. Wait, what?! Natuurlijk? Als er één ding is wat deze avond bewezen heeft, is het wel dat vrouwen niet voor mannen onder doen als het gaat om bier drinken. Of wijn… ik noem geen namen, Yvonne. Ik heb de stereotypering met een knipoog ontvangen, terwijl tegelijkertijd de aanwezige vrouwen bewezen dat ze niet alleen het stuur, maar ook de drumstokken prima konden hanteren.

Meatloaf en Queen

Het drumgedeelte van de avond werd door Gerard afgesloten met de epische klanken van “Paradise bythe Dashboardlight” en uiteraard “BohemianRhapsody”. Want laten we eerlijk zijn, geen avond als deze is compleet zonder Meatloaf en Queen. Na het drummen transformeerde meester Gerard in DJ Geer die, ondanks de uitdagende start met de nieuwe mengtafel die nog niet helemaal in de vingers zat en de eigenwijze liedjes die niet allemaal afgespeeld wilden worden, het feestje compleet maakte. Met een gezonde dosis vastberadenheid en een paar knoppen die nog wat mysterieus bleven, werd de zaal met de eerder die dag opgehangen discolampen toch echt een feestzaal. En hoewel niet alle plannen vlekkeloos verliepen, weerhield het ons er niet van te dansen en te lachen. Gerard bewees maar weer dat ook technische hobbels de feestvreugde niet konden temperen.

Bob

De vraag naar een volgende thema-avond was niet zeldzaam bij het afscheid van de (vooral veel nieuwe) gasten. Mensen namen kaartjes en folders mee, vastbesloten om de volgende keer opnieuw deel uit te maken van dit muzikale spektakel. Tegen half 12 was iedereen vol en blij en onderweg naar huis. Na een berg afwas en lieve bedankwoorden van Gerard voor onze hulp, bracht ik Yvonne naar huis. Ik was vanavond de Bob terwijl Yvonne genoot van haar welverdiende wijntje (en een indrukwekkende stapel oliebollen). Eenmaal thuis, plofte ik doodmoe maar meer dan tevreden op de bank. Wat een heerlijke avond!

Reacties
Categorieën